Nieuws

9-10-2023

5 meest gemaakte fouten bij verkoop

De vastgoedmarkt is de laatste maanden sterk aan het veranderen. Het vlot verkopen van een woning aan een goede prijs is steeds moeilijker aan het worden. Toch is dit zeker niet onmogelijke. Wie gebruik maakt van de juiste strategie kan nog steeds succesvol verkopen. Om jou op weg te helpen naar een succesvolle verkoopstrategie geven wij jou alvast de meest gemaakte fouten zodat jij deze niet hoeft te maken.
Lees meer
28-7-2023

Checklist voor een succesvolle verkoop

Het verkopen van je woning kan een spannende en ook uitdagende tijd zijn. Om ervoor te zorgen dat je het beste resultaat behaalt is een goed doordachte aanpak essentieel. Deze checklist voor een succesvolle verkoop van je woning zal je door het proces leiden en je helpen om je doelen te bereiken.
Lees meer
27-7-2023

Voordelen van werken met een makelaar

Het kopen of verkopen van onroerend goed is een complex proces dat veel tijd, inspanning en expertise vereist. Werken met een makelaar kan je helpen om jouw doelen te bereiken en tegelijkertijd stress en onzekerheid te verminderen. In deze blog bekijken we enkele van de belangrijkste voordelen van het werken met een makelaar.
Lees meer
22-6-2023

De rol van prijszetting bij verkoop van je woning

Bij het verkopen van een woning is één van de meest cruciale factoren voor een vlotte verkoop de juiste prijsstrategie. De juiste strategie kan het verschil maken tussen een vlotte verkoop of een aanslepend verkoopproces. We geven in 5 punten de rol van de juiste prijszetting.
Lees meer
1-5-2023

10 tips om jouw woning aantrekkelijker te maken

Het aantrekkelijk maken van je woning heeft verschillende voordelen en kan een positieve invloed hebben op het verkoopproces. Wij geven jou 10 tips om jouw woning aantrekkelijker te maken zonder dat je hiervoor grote kosten hoeft te maken.
Lees meer
1-3-2023

Vernieuwde watertoets

Sinds 1 januari geldt de nieuwe watertoets van de Vlaamse Overheid. Hier kan je een rapport vinden dat je informeert over de overstromingsgevoeligheid van jouw woning en/of perceel. Dit nieuwe rapport betekent automatisch ook "einde tijdsperk" voor het voormalige rapport.
Lees meer
17-9-2022

Energie besparen

De kosten voor energie lopen de laatste maanden hoog op, de vraag naar energiebesparende maatregelen dringt zich dan ook meer en meer op. Hoe kan je je woning energiezuiniger maken zodat je maandelijkse energiefactuur daalt?
Lees meer
5-8-2022

Opschortende voorwaarde

Opschortende voorwaarde: wat is dat? Je ziet het vaak terugkomen in de verkoopovereenkomst; een opschortende voorwaarde. Maar wat wil dat nu juist zeggen? Waarvoor dient ze?
Lees meer
2-8-2022

Wat te doen bij een scheiding

Jammer genoeg gebeurt het wel eens dat er, om welke reden dan ook, een punt wordt gezet achter een relatie. Er komt bij een scheiding zoveel kijken, dat het niet meer dan logisch is dat je niet goed weet waar te beginnen. Moet je je nu eerst scheiden voor je het huis kan verkopen en zijn er nog andere opties? Wij leggen het je alvast uit.
Lees meer
4-7-2022

De woningpas: nu ook publiek toegankelijk

Denk je eraan je woning te verkopen? Dan is de woningpas interessant om eens te bekijken. De woningpas is een digitaal paspoort van jouw woning. Hierin wordt door de Vlaamse Overheid de relevante informatie over je woning gebundeld.
Lees meer
12-6-2022

Hoe breng je een bod uit?

Hoera, je hebt EINDELIJK je droomwoning gevonden! De beslissing is genomen, deze woning wil je kopen. Wat is nu de volgende stap? Hoe breng je correct een bod uit? Wij maken je wegwijs.
Lees meer
26-4-2022

Renovatieverplichting residentiële gebouwen

Vanaf 1 januari 2023 komt er een renovatieverplichting voor woningen en appartementen aangekocht vanaf die datum. Wat houdt deze verplichting juist in en wat zijn de mogelijke oplossingen? Wij zochten het uit!
Lees meer
2-4-2022

Registratierechten

Er is intussen heel wat bewogen in het land van de registratierechten. Zie jij de bomen door het bos niet meer? Wij leggen het je graag uit!
Lees meer