Wat je in de eerste plaats zeker in het achterhoofd moet houden: Elk bod is bindend!
Als je een bod hebt uitgebracht, kan je dit niet meer intrekken. Dit ongeacht hoe je je bod uitbrengt: op papier, per mail, per sms, of zelfs mondeling. Wanneer de verkoper jouw bod aanvaardt, dan is de koop gesloten, m.a.w. je hebt de woning dan gekocht.
Je zet dus best alles duidelijk op papier, zo kunnen alle voorwaarden op een rijtje worden gezet en heb je een bewijs van jouw bod.
Volgende elementen moeten zeker duidelijk op het bod staan beschreven:
- Jouw identiteitsgegevens
- De prijs (in cijfers en in letters)
- Het adres van het onroerend goed dat je wenst te kopen
- De geldigheidsduur van het bod
- Eventuele opschortende voorwaarden
- Datum
Een bod uitbrengen is geen lichtzinnige beslissing. Zorg er daarom voor dat je vooraf goed geïnformeerd bent over alle aspecten van de woning en ga al eens langs bij de bank om een krediet te simuleren.
Je hebt je bod opgemaakt en wilt dit nu officieel uitbrengen. Hoe ga je best te werk?
Er zijn verschillende mogelijkheden waarop je je bod aan ons kan bezorgen:
- Persoonlijk. Je kan jouw bod afgeven aan ons, tijdens een bezoek of op kantoor.
- Per mail. Het is ook mogelijk om je bod digitaal te bezorgen. Dit doe je door het als bijlage aan een mail toe te voegen, die je verstuurt naar info@globix.be
Je hebt je bod uitgebracht, hoe gaat het nu verder?
Van zodra wij het bod hebben ontvangen gaan we hiermee aan de slag. Dit doen we door het in de eerste plaats zo snel mogelijk voor te leggen aan de verkoper van het pand dat jij wenst te kopen.
Van zodra de verkoper een beslissing heeft genomen, brengen we je hiervan op de hoogte.
Er zijn hierbij twee mogelijkheden:
1. De verkoper gaat akkoord met jouw bod, hij aanvaardt het dus. De koop is dan gesloten, jij wordt de koper van het pand!
We stellen vervolgens bij Globix alles in het werk om zo snel mogelijk een sluitende overeenkomst op te maken die jij en de verkoper komen tekenen op kantoor.
2. De verkoper gaat niet akkoord met jouw bod. De verkoper kan ook een tegenbod doen als hij niet akkoord is met de voorwaarden, dan ligt de bal opnieuw in jouw kamp. Ga je akkoord met de voorwaarden van het tegenbod, dan komt de verkoop tot stand. Ben je niet akkoord? Dan kan je beslissen om het tegenbod niet te aanvaarden.
We engageren ons er uiteraard toe om dit proces zo snel mogelijk te laten verlopen, want we weten dat dit voor jou zeer spannend is en dat je zo snel mogelijk antwoord wil!