De vastgoedmarkt is de laatste maanden sterk aan het veranderen. Het vlot verkopen van een woning aan een goede prijs is steeds moeilijker aan het worden. Toch is dit zeker niet onmogelijke. Wie gebruik maakt van de juiste strategie kan nog steeds succesvol verkopen. Om jou op weg te helpen naar een succesvolle verkoopstrategie geven wij jou alvast de meest gemaakte fouten zodat jij deze niet hoeft te maken.


1.      Geen doordachte prijsstrategie:
Het vaststellen van de juiste verkoopprijs voor je woning is van cruciaal belang. Te hoog prijzen kan potentiële kopers afschrikken, terwijl te laag prijzen betekent dat je geld laat liggen. Zorg ervoor dat je een doordachte prijsstrategie hanteert door rekening te houden met de marktomstandigheden, vergelijkbare woningen in de buurt en eventuele unieke kenmerken van jouw huis. Maar denk ook na over hoe en wanneer je zal reageren wanneer het niet loopt zoals gedacht.

2.      Slechts 1 of 2 kanalen gebruiken om kandidaat-kopers aan te spreken:
Een van de grootste fouten is het beperken van je marketinginspanningen tot slechts een of twee kanalen. Om de beste prijs te krijgen, moet je zoveel mogelijk kandidaat-kopers bereiken. Gebruik een breed scala aan marketingkanalen, waaronder online advertenties, sociale media campagnes maar vergeet ook zeker niet om ook mensen aan te spreken die nog niet actief op zoek zijn naar een woning.

3.      Geen strategie gebruiken om meer uit je bezoeken te halen:
Het simpelweg openen van de deur voor potentiële kopers en ze de kamers tonen is niet voldoende. Je moet een strategie hebben om het meeste uit deze bezoeken te halen. Neem de tijd om met kopers te praten, hun behoeften en zorgen te begrijpen, en pas je rondleiding hierop aan. Hierdoor kun je de sterke punten van je woning benadrukken en eventuele zorgen wegnemen.

4.      Niet al de nodige informatie voorhanden hebben:
Potentiële kopers willen graag goed geïnformeerd worden. Zorg ervoor dat je alle benodigde documenten en attesten bij de hand hebt, zoals het EPC en het bodemattest. Hiermee voorkom je onaangename verrassingen en versterk je het vertrouwen van kopers.

5.      Geen manieren aanrijken om de koper zich te laten inleven in de woning:
Het is belangrijk om potentiële kopers te helpen zich voor te stellen hoe ze in je huis zouden kunnen leven. Bied middelen aan waarmee ze de woning kunnen inrichten, zoals plattegronden en digitale visualisaties van mogelijke renovaties. Hiermee vergroot je de kans dat kopers zich emotioneel aan je woning verbinden.

 

Ben jij van plan je woning te verkopen? Informeer jezelf dan eerst goed. Of je nu je woning zelf wil verkopen of hiervoor de hulp van een makelaar wil inschakelen, je wil niet dat je woning niet verkocht geraakt door de verkeerde strategie te gebruiken.

Wat je wel wil is een vlotte verkoop aan een zo hoog mogelijke prijs en toch nog tijd hebben om te kunnen ontspannen en te genieten van wat je echt graag doet. 

Wij hebben voor jou de oplossing! Wij bieden jou graag een gratis en vrijblijvend gesprek aan.

Tijdens dit gesprek maken we graag een analyse van je behoeften om vervolgens samen te bekijken welke strategie het beste bij jou en jouw woning past. We bespreken hoe je je kansen kan vergroten door:

o  Zo veel mogelijk kandidaten te bereiken – ook mensen die niet op zoek zijn

o  Je onderhandelingspositie te versterken

o  De juiste prijsstrategie te gebruiken

o  Structuur te geven aan bezoeken

o  Je woning optimaal te presenteren

o  En nog veel meer…


Zelf ben ik al sinds 2015 actief als vastgoedmakelaar en vorig jaar startte ik samen met mijn partner Globix op. Ondertussen hielpen wij met globix al tal van mensen verder met het kopen en verkopen. 

Onderaan de pagina kan je lezen wat klanten van ons vinden.


Wij bieden jou graag dit vrijblijvend gesprek aan waarbij we jou in detail uitleggen hoe wij ons inzetten om voor jou het beste resultaat te behalen.

Bovendien krijg je van ons een aantal interessante artikels waaronder:

·      8 waardevolle tips voor een vlotte verkoop

·      5 gouden inzichten die jouw kansen op een vlotte verkoop de hoogte in helpen!

·      Een waterdicht verkoopdossier – dit is wat je moet weten

·      10 tips om jouw woning aantrekkelijker te maken - en dus sneller te verkopen - zonder hoge kosten.


Laat hieronder jou gegevens achter en wij nemen contact met jou op om een vrijblijvend gesprek in te plannen.


PS een gesprek kost jou helemaal niets en is volledig vrijblijvend. Is het geen match, dan hou je er minstens een aantal waardevolle tips en inzichten aan over. Je hebt dus enkel te winnen.

Informatie nodig?

We helpen u graag verder!

Gelieve een geldige voornaam in te geven.
Gelieve een geldige naam in te geven.
Gelieve een geldige telefoon- en/of GSM-nummer in te geven.
Gelieve een geldig e-mailadres in te geven.
Gelieve een bericht in te geven.